18 yılımız gittihesap sorulmadı
Duruşma öncesi basın açıklaması yapan 28 Şubat Kadın Platformu, o dönemin faillerinin cezalandırılmasını istedi. Adana Adliyesi önünde platform adına konuşan Sevim Yalınız da o dönemin mağdurlarından. 1995’te kazandığı Selçuk Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümü’ne o yıllardaki kaos nedeniyle ara vermek zorunda kalan ve ancak 2012’de bitirebilen Yalınız, 28 Şubat darbe sürecinin insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. Yalınız, “Bu davanın sonunda bizlere zulüm, baskı ve dayatmaları yapanların gereken cezaları alacaklarını umuyoruz.” dedi.
“Rabbimize hamdediyoruz”
28 Şubat darbesiyle Türk halkının İslami kimliğine açık bir saldırı yapıldığını vurgulayan Yalınız, bu yüzden halkın en tabii özgürlük taleplerinin engellendiğini kaydetti. 28 Şubat’ın acı bilançolarından birisinin de üniversitelerde yaşanan ‘başörtüsü yasağı’ olduğunu hatırlatan Sevim Yalınız, “Yüzbinlerce kardeşimiz mezuniyetlerine aylar kala emekleri ile yasak arasında tercih yapmak zorunda bırakıldı. 28 Şubat’ın 1000 yıl süreceğini söyleyenlere inat, direnen Müslümanlar sayesinde başörtü yasağının kalktığı güzel günler için Rabbimize hamdediyoruz.” diye konuştu. Haklar geri verilsin
Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne 1995’te girip, ‘başörtüsü nedeniyle’ fakülteden ayrılmak zorunda kalıp, 17-18 yıl sonra mezun olabilen Nurdan Cevher ile Melek İnce de o günlerde yaşadıkları sıkıntıları anlatıp, darbecilerin cezalandırılmasını istedi. Platform üyesi kadın ile erkekler, ifade vermeye gelen müştekilere ‘Gasp edilen haklar geri verilsin, 28 Şubat’ın tüm aktörleri yargılansın, darbeciler halka hesap verecek’ yazılı dövizlerle destek verdi.


Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.